برگزاری جشن پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نوید علم صنعت

AWT IMAGE

دکتر بلندی در جشن موفقیت ماهواره نوید:

بر خود ببالید که در یکی از بهترین دانشگاههای کشور درس می‌خوانید

 دانشکده مهندسی برق بیست و چهارم بهمن ماه، پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره نوید علم و صنعت را جشن گرفت.

در این مراسم که با حضور رییس دانشگاه، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشکده مهندسی برق در سالن آمفی‌تئاتر این دانشکده برگزار شد دکتر چلداوی(رییس دانشکده مهندسی برق)، ضمن خیر مقدم‌گویی به حاضران، موفقیت محققان دانشگاه در طراحی، ساخت و پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نوید علم و صنعت را تبریک گفت و افزود: خدا را شاکریم که امروز علم و صنعت را بر فراز کهکشانها می بینیم. این تجربه بسیار بزرگی برای دانشگاه است و امیدواریم روز به روز شاهد موفقیت‌های علمی دانشگاه باشیم.

در این مراسم، دکتر جبل‌عاملی(رییس دانشگاه) در خصوص تغییر نگاههای بیرونی به دانشگاه پس از موفقیت در طراحی و ساخت ماهواره اشاره کرد و گفت: این اولین باری بود که وارد عرصه ماهواره می‌شدیم و تعهدات جدی مطرح بود و فراز و نشیب‌های فراوانی طی شد تا پروژه به مرحله‌ای رسید که نمونه آزمایشگاهی و مهندسی ماهواره آماده شد. وی افزود: حتی وقتی نمونه مهندسی ماهواره نوید، رونمایی شد با نگاه ناباورانه به پیشرفت ساخت ماهواره در کشور نگریسته می‌شد ولی هنگامی‌که نمونه فضایی ماهواره آماده شد، همه مراکز بیرونی به قابلیت‌های دانشگاه علم و صنعت پی بردند.

 رییس دانشگاه در بخش دیگر سخنانش تصریح کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران هیچگاه برای جذب نفرات اول کنکور سراسری، برنامه‌ای اجرا نکرده اما مدعی هستیم فرآیندهای آموزشی در این دانشگاه از دیر باز به گونه‌ای بوده و هست که در ورود به تمام مقاطع تحصیلات تکمیلی و پذیرش در خارج از کشور و مسابقات علمی، دانشجویان و دانش‌آموختگان ما، همواره بهترین موقعیت‌ها را دارند.

وی همچنین در بیان دیگر قابلیت‌های دانشگاه علم و صنت ایران، از فعال بودن دانشگاه در بخش ارتباط با صنعت و موفقیت آن در جلب اعتماد بخش صنعت و نیز در حوزه تولید علم نام برد و با اشاره به احراز رتبه دوم در بین دانشگاههای فنی- مهندسی کشور، ابراز امیدواری کرد تا با وفاق و همدلی و در سایه همت و فعالیت خوب اساتید، مدیران و دانشجویان، شاهد دستاوردهای بهتری از این دانشگاه باشیم.

دکتر سلیمانی(عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق) دیگر مهمان این برنامه بود که در قالب بیان خاطرات، تاریخچه‌ای از نخستین فعالیت‌های دانشکده مهندسی برق در زمینه ماهواره ارایه کرد. وی با اشاره به موفقیت اخیر دانشگاه علم و صنعت در زمینه ماهواره گفت: تحقیقات در مورد دانش ماهواره از صفر شروع شد و در عمل یقین یافتیم که اگر به دانشجویانمان پر و بال داده شود، با همت و پشتکار خود همه موانع را از سر راه بر می‌دارند و علیرغم همه محدودیت‌ها و محرومیت‌ها اگر اراده ایرانی پشت کار باشد استعداد ایرانی هر کار را ممکن می کند.

 وی تصریح کرد: در دانشگاهها باید کارهای بزرگ را بپذیریم و وارد عرصه‌های عظیم شویم. باید مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در دانشگاهها ایجاد شود و با مدیریت درست پروژه‌ها، نگذاریم جریان عظیمی که در کشور به راه افتاده، متوقف شود.

در ادامه جلسه، دکتر بلندی(رییس مرکز تحقیقات ماهواره) به تبیین ابعاد و اهمیت این دستاورد بزرگ پرداخت. وی در گزارشی از آغاز تا پرتاب موفقت‌آمیز ماهواره نوید گفت: در ماهواره نوید مراحل مختلف از طراحی روی کاغذ، طراحی نرم‌افزاری، ساخت نمونه آزمایشگاهی، نمونه مهندسی، نمونه کیفی و سپس نمونه پروازی را گذراندیم و این پروژه یک کار علمی صرف نبوده بلکه کاری علمی- صنعتی بوده است به این معنا که ما چندین شرکت صنعتی را رشد دادیم و هماهنگ و همسو کار کردیم تا محصول اولیه به دست آمد.

 دکتر بلندی تاکید کرد: هرچه در این ماهواره به کار رفته، داخلی و بومی است و اکنون پس از بومی‌سازی فناوری ساخت و پرتاب ماهواره، توسعه این فناوری را مد نظر داریم. وی با تجلیل از جهاد علمی تیم تحقیقاتی ماهواره و با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که «90 درصد پروژه‌ها باید کاربردی باشد»؛ از دانشجویان و اساتید دانشکده درخواست کرد پروژه های خود را در این زمینه تعریف و انجام دهند و خطاب به دانشجویان، گفت : بر خود ببالید که در یکی از بهترین دانشگاههای کشور، درس می‌خوانید چراکه در هیچ کجای دنیا چنین فرصتی را برای شما فراهم نمی کنند تا آنچه آموخته‌اید در عمل به اجرا در آورید.

 پخش گزیده‌ای از سخنان رهبر انقلاب در مورد جهاد علمی، نمایش کلیپ ساخت و پرتاب ماهواره نوید و نماآهنگ سرود دانشگاه، از دیگر برنامه‌های مراسم جشن بود.

آلبوم تصاویر

AWT IMAGE


دفعات مشاهده: 11370 بار   |   دفعات چاپ: 2557 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 167 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.